dijous, 9 d’abril del 2009

L'ATC és pessimista de cara a l'inici de temporada turística

L'Associació Turística de Calella preveu un inici de temporada complicat pel que fa a l'ocupació.

Les previsions dels hotelers són pessimistes, sobretot de cara als mesos de maig i juny. El president de l'ATC, Enric Hernández, ha assegurat que la celebració de la mitja Challenge al maig no servirà per salvar l'inici de temporada, ja que l'arribada de participants i acompanyats serà un fet puntual i aïllat, concentrat en 2 dies. Per tot plegat mostra desconfiança en el futur

Des de l'ATC creuen que els mesos forts de l'estiu, juliol i agost, són una incògnita a hores d'ara. Les màximes esperances estan posades en el mes d'octubre, quan coincidiran en el calendari la celebració de la triatló Challenge sencera i l’ Oktoberfest, la festa de la cervesa que porta a Calella gran quantitat de turisme anglosaxó i germànic. Per tant, es confirma la tendència que el final de temporada cada cop és més atractiu pel que fa a l'ocupació.

Hernández tem també dels efectes de la crisi econòmica, més en la despesa dels turistes que no pas en l'ocupació. L'ATC creu que, malgrat la recessió econòmica, els turistes poden venir igual fins al Maresme, però un cop aquí es gastaran menys diners, tan en l'allotjament com als restaurants o comerços.