dilluns, 20 d’abril del 2009

Baixa l'atur molt lleugerament

Simbòlica recuperació de la desocupació a Calella durant el mes de març. Segons dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la llista d’aturats calellencs va baixar un 0’14%, en contra de la tònica predominant al Maresme. Al global de la comarca, l’atur va augmentar en un 4’63% el mes passat.

Tot i això, i en còmputs totals, la taxa d’atur de Calella continua sent una de les més altes del Maresme, d’un 14’49%. Està per darrera, això sí, de poblacions com Pineda, que té una taxa l’atur del 18’39%, Tordera, amb un 17’20% o Mataró, amb el 17’01%. La mitjana al Maresme se situa en el 13’8%.

La disminució de les llistes de desocupats no només s’ha produït a Calella, sinó que també s’ha experimentat, durant el mes de març, a Santa Susanna. Coincideixen en què són dues poblacions turístiques i aquest fenomen es podria explicar per un augment de l’activitat turística, que sempre es produeix per Setmana Santa i amb l’inici de la temporada turística.

Per segments de població, l’atur al Maresme continua afectant tant a homes com a dones, tot i que l’augment percentual registrat al mes de març ha estat sensiblement més alt en el cas dels homes.

«Informe CCM»