dimecres, 29 d’abril del 2009

Balanç de Setmana Santa amb preocupació

Aquest any per Setmana Santa l’ocupació als hotels de Calella ha estat més fluixa que l’any passat. El motiu és que molts establiments hotelers han estat tancats i la resta ha mantingut el nivell de temporades passades, cosa que ha suposat una disminució global en llits d’hotel ocupats.

La setmana santa hotelera engloba no només els dies festius sinó també els dies posteriors a Diumenge de rams i fins a la setmana després de Pasqua. Durant tot el període han arribat a Calella menys turistes que altres anys, ja que alguns hotels eren tancats, un 4 per cent segons Enric Hernandez, president de l’Associació Turística de Calella (ATC).

L'ocupació hotelera ha estat del 80 per cent "si bé hi hagut 3.500 llits menys"- ha apuntat Hernández.

Aquesta tendència a la baixa ha marcat la Setmana Santa i el sector hoteler preveu que també marqui l’inici de temporada. Hernández creu que l’estiu vindrà caracteritzat perquè molts hotels obriran les portes més tard de l’habitual, a l’expectativa de com evolucioni el moviment de turistes.
El president de l'ATC s'ha mostrat preocupat sobretot de cara al mes de maig i principis de juny.

Enric Hernández creu que Calella no ha viscut encara l’arribada de turisme de proximitat -persones provinents de Barcelona i les rodalies-, tal com sí que ha passat, segons ha assenyalat, en altres poblacions del Maresme.