dilluns, 20 d’abril del 2009

Avui s'inicia la Setmana del Cinema

El Festimatge 2009 enceta la seva última setmana d'activitats. Avui dilluns al vespre es dóna el tret de sortida a la Setmana del Cinema. Serà a partir de 2/4 de 10 del vespre a la Sala Mozart en una gala presentada per l'actriu calellenca Pilar Roger.

La nit estarà dedicada a la gent del mar, al 150è aniversari del Far de Calella i es farà un acte de reconeixement a Enrique Pérez de Rozas per la seva contribució a la promoció d'actes culturals a la ciutat. L’acte d'aquesta nit inclourà la projecció dels films “L’Anna del Far”, de l'any 2009, de Foto Film Calella, que s’estrenarà en la gala i que serveix per commemorar el 150 aniversari del Far de Calella, també “Pescadors” de l'any 1968 i l’audiviosual “Gent del Mar”.

El quinzè Trofeu Torretes de Curtmetratges d’enguany incorpora una sessió de tarda de projecció de films amb l'objectiu de fer més difusió als treballs realitzats i als seus creadors, atès que una de les coses que el sector demanda és l’augment dels espais de projecció dels seus treballs. D’aquesta manera, gairebé es dobla el nombre de films que es podran veure, 58 en total, tal i com ha explicat Josep Maria Colomé, de Foto Film Calella.

La difusió dels curts serà cada dia a les 7 de la tarda i a les 10 del vespre al Teatre Orfeó Calellenc.

Durant la setmana es podran continuar visitant les exposicions de fotografia i, el cap de setmana es celebraran la Marató d’imatges en moviment, la Fira del Disc de cinema, novetat d’enguany, i la Sessió Golfa de la nit de dissabte, dedica al Circ, amb un espectacle de “El Circ Petit” de Pineda de Mar.

De fet hem deixat enrere un cap de setmana ple d'activitats al voltant del Festimatge. Aquest dissabte a la tarda es va fer una nova sessió fotogràfica de models a l'Hotel Les Palmeres i al vespre la projecció del film “Un lloc, una vila, una ciutat... Calella”. Ahir diumenge al matí el Passeig Manuel Puigvert va ser l'escenari d'una mostra fotogràfica . A la tarda es va fer la mostra de cinema antic amb tema vinculat al mar de l'Institut Jean Vigo de Perpinyà i el film d'una visita al Far de Calella dels anys 30 de la Filmoteca de Catalunya, entre altres.