dijous, 23 d’abril del 2009

La festa a la Plaça de l'Església

La plaça de l'Església bullirà d'activitat durant tot el dia de Sant Jordi. L'atracció principal serà, com cada any, la venda de llibres i roses, tot i que també hi haurà estands d'entitats de la ciutat donant-se a conèixer i exposant les seves activitats. Entre elles hi serà Ràdio Calella, emetent en directe des de peu de carrer una programació dedicada a Sant Jordi.

Els calellencs surten al carrer per gaudir de la jornada cultural per excel•lència a Catalunya. Tant homes com dones, nens i nenes s'acosten a les parades de llibres per comprar alguna novetat editorial o el títol que més els interessi, i el privilegi de comprar una rosa per a l'estimada continua sent en gran part reservat als homes. La regidora de Cultura de Calella, Pilar Rocafort, ha destacat l'ambient a la plaça de l'església com a centre neuràlgic de les activitats de Sant Jordi.

Rocafort ha reconegut que la Diada de Sant Jordi no aplega a Calella tanta gent com pot ser una ciutat com Barcelona, però a casa nostra la festa es viu amb un encant especial i amb "les entitats fent poble".

Calella ja porta avançats alguns actes de Sant Jordi, com els que va organitzar l'entitat Amics de la Biblioteca el passat dissabte, amb la lectura pública dedicada a Joan Amades i la segona Fira del llibre de segona mà. I diumenge es va presentar el segon volum del recull de literatura oral al Montnegre de Daniel Rangil.