dijous, 16 d’abril del 2009

Esquerra nega una submissió al PSC

Esquerra Republicana de Catalunya ha lamentat que CiU utilitzi el traspàs de Rodalies per acusar-los d’una submissió al PSC, la qual cosa neguen rotundament.

Esquerra afirma que les negociacions s’han de dur a terme en el marc de la relació bilateral Estat-Generalitat. Així ho ha declarat a Ràdio Calella el secretari de moviments socials d’Esquerra, el pinedenc Pere Aragonès que ha afirmat que “la moció convergent és una bona base per treballar i per això es va fer una esmena perquè s’ha d’adequar a la feina feta pel Govern la Generalitat”. A més, ha indicat que algunes de les propostes que s’hi fan “ja estan en marxa i d’altres estan a la taula de negociació de Govern i Govern”.

Esquerra Republicana de Catalunya evita parlar de la quantitat econòmica que ha d’aportar l’Estat perquè el govern català accepti la proposta de traspàs que faci Madrid.

En tot cas, els republicans asseguren que no es farà una transferència “mal feta”; tal i com va passar, indiquen, amb el traspàs a Catalunya de les competències en matèria de sanitat.

En un comunicat de premsa de la secció local d’Esquerra de Calella, el partit independentista titlla CiU de fer “escenificació del tacticisme" i de manca de voluntat de consens en relació a les inversions i el traspàs de Rodalies de RENFE.

Per la seva banda, la senadora convergent Montserrat Candini nega que faci “cap tacticisme que no sigui recordar l’incompliment del Govern Central i exigir allò que ells mateixos varen prometre sobretot quan finalment arriben a Catalunya 4.000 milions d’€ en lloc del 6.135 promesos”.