dimarts, 14 d’abril del 2009

Es presenta a Calella un llibre sobre Xesco Boix

S'acosta la Diada de Sant Jordi i les llibreries escalfen motors aquests dies amb les presentacions de les últimes novetats editorials. És el cas de la Llopa que aquest divendres serà l'escenari, a partir de les 8 del vespre, de la presentació del llibre “Xesco Boix, història de la nostra història” dels membres del Grup La Bicicleta Lluís Maria Panyella i Maria Josep Hernàndez.

El grup de música folk "La Bicicleta" ha recollit en un llibre la vida de qui fou un dels pioners de l'animació infantil al nostre país, Xesco Boix. El llibre, que té per títol “Xesco Boix, història de la nostra història”, està basat en els testimonis d'una cinquantena de persones que van tenir una relació directa o indirecta amb el cantautor desaparegut ara fa 25 anys. Personatges com ara l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; Jaume Mateu, més conegut com a Tortell Poltrona; el cantautor i activista nord-americà Pete Seeger o Eduard Estivill, entre altres.

El llibre és fruit d'un any i mig d'entrevistes que han realitzat els 2 components del grup d'animació "La Bicicleta", Lluís Maria Panyella i Maria Josep Hernàndez. Precisament Panyella ha definit Xesco Boix com una persona bona, un artista genial, un pioner de l'animació i un enamorat de lllengua.

“Xesco Boix, història de la nostra història” reflecteix de manera paral•lela la vida artística d'aquest cantautor amb el període de la transició. Precisament una de les anècdotes que es recullen és la que fa referènica a la seva cançó “No serem moguts”. Aquesta no la va estrenar en cap escenari sinó al carrer, durant una manifestació antifranquista dels estudiants de Filosofia de la UB per la Gran Via de Barcelona. La cançó, tal i com ha reconegut Panyella a Ràdio Calella, va esdevenir un himme a totes les manifestacions de l'època.

El llibre, editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat, es presenta aquest divendres a partir de les vuit del vespre a la llibreria La Llopa de Calella. L'acte anirà a càrrec del filòleg Joan Ferrer.