dimarts, 28 d’abril del 2009

La Creu Roja obre les portes de la ciutat als nouvinguts

Creu Roja de l’Alt Maresme està treballant en la publicació d’una guia de serveis de Calella adreçada al col.lectiu d’immigrants. Hi podran trobar informació sobre on s’han d’adreçar per a fer determinades gestions o directament quins tràmits es fan en cadascun dels recursos municipals.
La guia es distribuirà a finals d’estiu.


La guia sobre Calella que elaborarà Creu Roja de l’Alt Maresme pretén recollir, en un sol volum, totes aquelles dades que pot necessitar una persona nouvinguda en arribar a la ciutat. Altres municipis catalans ja disposen d’aquest tipus de publicacions, però Calella serà el primer de l’Alt Maresme en tenir-ne, tal i com ha indicat Roser Casanovas, tècnica d’inserció social de l'entitat.

A la guia s'expliquen tràmits referents a com s'han de fer les inscripcions escolars o els empadronaments.

La guia s’estructurarà de forma molt semblant als cursos de coneixements de l’entorn que també organitza Creu Roja Alt Maresme. En el cas de Calella, començarà l’11 de maig i la primera sessió es farà a la sala de plens de l’edifici consistorial.

En la primera sessió del curs es donarà informació general sobre Calella, quins són els serveis que ofereix l’Ajuntament i quins són els papers que s’hi tramiten. En les tres següents sessions, que ja es faran a la Fàbrica Llobet-Guri, es parlarà sobre el sistema educatiu i sanitari, entre d’altres.

Creu Roja Alt Maresme pensa tenir l’edició d’aquesta primera guia de serveis de Calella a finals d’estiu.