divendres, 17 d’abril del 2009

Amics de Calella fa propostes sobre la participació ciutadana

L'Associació Amics de Calella presentarà aquesta tarda 12 propostes concretes per millorar la participació a la ciutat. L'entitat, presidida per Jordi Amat, portarà les seves peticions al cafè tertulia que es fa aquesta tarda al Casal l'Amistat. Amics de Calella vol incidir sobretot en 3 eixos: la participació dels immigrants, la de la gent gran i la dels joves.

En aquest sentit les 12 propostes d'Amics de Calella es poden desglosar en diversos punts concrets. Pel que fa a la participació dels immigrants l'entitat proposa crear una comissió especialitzada per recollir les opinions dels nouvinguts a través d'intèrprets i fer reunions i mini consells amb immigrants. Referent als joves el president de l'entitat, l'historiador Jordi Amat, proposa estudiar la possibilitat de crear un Ajuntament Jove, tal com s'ha fet darrerament a Llavaneres i repartir enquestes periòdiques al jovent i la creació d'un casal per a joves a la fàbrica Llobet-Guri. La tercera qüestió important per l'entitat és la participació de gent de la tercera edat, i proposen crear un consell de Gent Gran, que s'anomenaria Senat, on tota la gent gran hi podria dir la seva. Altres propostes fan referència a crear regidors de barri o unir les entitats locals en una federació. Més enllà de les propostes, Jordi Amat espera que com a mínim al cafè tertúlia d'avui es fixin terminis per començar a posar-les en pràctica.

Amat creu que totes les propostes i el fet com quedin concretades, caldria difondre-ho a través dels mitjans de comunicació local, com Ràdio Calella o la web municipal. En aquest sentit Amat ha demanat que l'Ajuntament faci un esforç per ampliar la plana a internet, dotant-la de recursos audiovisuals i interactius per facilitar la comunicació entre veïns i òrgans polítics.

Jordi Amat ha incidit també en demanar altres qüestions als partits polítics, com per exemple que facin eleccions primàries per escollir els alcaldables en les quals pugui votar tota la població. El cafè tertulia es farà entre les 6 i les 9 del vespre al casal l'Amistat.