dijous, 16 d’abril del 2009

El Senat insta al Govern espanyol a augmentar la partida de Rodalies Barcelona

El Senat ha aprovat una moció de Convergència i Unió en què s'insta al Govern espanyol a augmentar el Pla de Rodalies Renfe de Barcelona amb 2 mil milions més i a concretar amb calendari el traspàs del servei a la Generalitat.

La moció, defensada aquest dimarts per la senadora calellenca Montserrat Candini, demana al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que incrementi en 2.000 milions la partida de 4.000 milions aprovats inicialment pel consell de ministres per al Pla d'Infraestructures Ferroviàries 2008-2015. A més, la proposta dels convergents exigeix que es concreti abans de finals del mes de maig el calendari per a materialitzar el traspàs de Rodalies al Govern català. Un traspàs que s'ha de fer efectiu durant aquest 2009 malgrat que no hi ha dates concretes.

La moció presentada per Candini va ser rebutjada pels grups de l'Entesa i del PSOE. Davant aquesta situació, la senadora calellenca ha manifestat que tant Esquerra com Iniciativa per Catalunya Verds han perdut el seu perfil polític al renunciar al Senat a la defensa del servei de Rodalies. Candini va més enllà i destaca que aquestes 2 formacions estan entregades políticament al PSC.