dimecres, 8 d’abril del 2009

Els viatges de la Setmana Santa

Aquesta Setmana Santa la crisi econòmica s'ha fet sentir en les butxaques dels calellencs i la resta de catalans que volen viatjar. La neu del Pirineu s'ha convertit, doncs, en un dels principals reclams. Sorprenentment, però, s'han afegit a la demanda els viatges en creuer.

L'any passat, quan la bombolla immobiliària encara no havia esclatat del tot, molts catalans van optar per passar els 4 dies festius en un balneari o un centre de relax. El 2008 Setmana Santa va ser a finals de març, i el fet que la Pasqua caigués tan avançada en el calendari va fer que perdessin pes les destinacions al nord d’Europa, en favor dels destins nacionals. Aquest any els catalans procuren estalviar i la majoria de sol.licituds a les agències de viatges han estat per anar a esquiar al Pirineu. Qui té vacances durant tota la setmana ha optat més per fer un viatge en creuer, tal com ha explicat Albert Pedemonte, de l'agència de viatges Over Mistral de Calella.

Les capitals europees han baixat a la tercera posició del podi de viatges més demanats aquests dies de Setmana Santa. Pedemonte ho atribueix a la voluntat dels turistes de conèixer nous destins o formes de viatge que no són les recorrents cada any

Aquesta mateixa bonança del temps per primavera fa que molts viatgers s'atreveixin a embarcar-se en un vaixell, una opció turística cada cop més assequible i popular.