dilluns, 6 d’abril del 2009

S'adjudica la urbanització de la Riera Capaspre

La constructora que s’encarrega de les obres de cobriment de la Riera Capaspre en farà també la urbanització. Dijous passat es va fer l’adjudicació provisional del projecte finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local a l’empresa "Vias y Construcciones", per un preu definitiu de 2.430.000 euros.

S’ha reduït un 10% del preu de sortida, que era de 2.700.000 euros. L’adjudicatària de les obres, que ho serà de forma definitiva d’aquí a 15 dies, ha presentat també altres millores, en aquest cas urbanístiques, respecte les condicions del concurs públic.


Una mateixa empresa s’encarregarà de les obres de cobriment i d’urbanització de la Riera Capaspre. Adjudicats ja i en procés d’execució els treballs de cobriment, dijous passat la junta de govern local va resoldre el concurs públic per fer les obres d’urbanització superficial, al qual s’hi van presentar un total de 13 empreses. L’adjudicatària és Vías y Construcciones SA, qui va presentar un seguit de millores tècniques i econòmiques. D’entrada, una reducció del 10% del cost del projecte, que se situa ara en uns 2.430.0000 euros. A més, s’encarregarà de recollir les obres. Josep Torres, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Calella, ha manifestat que "l’empresa s’ha compromès a fer de manera gratuïta, dins les pliques, un vial lateral a la carretera".

El fet que una mateixa empresa dugui a terme els processos de canalització i urbanització de la infraestructura de manera paral.lela serà beneficiós per al propi projecte. Així ho entén el regidor d’Urbanisme qui ha declarat que la coincidència pot donar més garanties pel que fa als terminis de finalització d’obra.

A banda que l’obra ha d’estar enllestida el 31 de desembre, un altre dels requisits del Fons Estatal d’Inversió Local per a finançar projectes d’infraestructures era la contractació de persones aturades. En el cas de la urbanització de la Riera Capaspre, ho seran 35 de les 45 persones que hi treballaran.