dilluns, 27 d’abril del 2009

Es lliuren els premis del Trofeu Torretes

El Festimatge 2009 es va cloure aquest diumenge amb la gala d’entrega dels premis del 15è Trofeu Torretes de Curtmetratges “Especial Mar” a la sala Mozart.

El Premi d’Honor Trofeu Torretes per al millor curt, dotat amb 1.000 euros, ha estat per al realitzador publicitari madrileny Eivind Holmboe, per al treball “Diente por Ojo”. Hi intervenen cares conegudes com Fele Martínez o Jordi Vilches.

Pel que fa al premis en gènere argument/ficció, guardó per “(En) Terrats”, del barceloní Àlex Lora. El premi al millor curt de documental/reportatge s’ha concedit al mallorquí Toni Bestard, pel treball titulat “El anónimo Caronte”. Finalment, el millor curtmetratge experimental o d’animació del Torretes 2009 ha estat “My dear Grandma” de Marta Abad.

Durant la gala també es van concedir un total cinc premis especials més, tres dels quals per a realitzadors amateurs. Van ser premiats Javier Chillon, per “Die Schneider Krankheit”, en l’apartat d’argument/ficció; Ramon Font, per “Angkor, la misteriosa”, dins la categoria de documental/reportatge amateur; i Gerardo de la Fuente, pel curtmetratge experimental “¿Qué nos ha pasado?”.

El premi especial al treball original, doblat o subtitulat en català, en reconeixement als seus valors culturals ha recaigut en el vallesà Josep Vidal pel curt “Joan Arús: versos camins i paisatges”.

El premi Ciutat de Calella, dotat amb 200 euros, per al millor curtmetratge d’un realitzador calellenc o que tracti sobre Calella ha estat per Arturo Fuentes, de la productora barcelonina DTA. Ha estat premiat pel curt “La Terra Promesa” sobre el projecte agrícola que l’entitat calellenca Moussa Molo està desenvolupant a Julanguel, a Gàmbia.

El premi ALES a la millor direcció, per Àlez Loras per “(En) Terrats”; l’ALES a la millor història, per Eivind Holmboe per “Diente por ojo”. L’ALES a la millor interpretació masculina va ser per Antonio Comas, pel seu paper a “Ala letal”, i en categoria femenina, premi per a Vicky Peña, pel seu paper a “Retrato de mujer blanca con navaja”.

Finalment el jurat qualificador del Trofeu Torretes de Curtmetratges va acordar fer una menció especial a Alba Molas, en reconeixement al seu treball de direcció a “Las Cartas de Nicolás”, i perquè segueixi aportant la seva creativitat al món del cinema.