dimecres, 15 d’abril del 2009

Quinzena d'orientació educactiva i professional

Entre demà dijous 16 d'abril fins al 30 d'aquest mes a Calella es celebra la quinzena de l'orientació educativa i professional. Hi haurà xerrades, mostres, tallers i sessions formatives al voltant de la formació dels estudiants i les sortides laborals que poden emprendre un cop acabats els estudis obligatoris.

La quinzena de l'orientació educativa i professional és una continuació de les activitats que es venen fent en aquest sentit a la cuitat de Calella des de fa anys de la mà de la regidoria d'Educació, però enguany s'ha volgut crear un programa més diversificat gràcies al treball transversal amb les regidories de Promoció econòmica i Ciutadania. Els actes centrals són xerrades per a alumnes de Batxillerat i d'Educació Secundària, per orientar-los sobre quins camins formatius o educatius poden seguir un cop acabi el curs, tal com ha explicat la tècnica de Joventut de Calella, Judith Morillas al programa "Parlem-ne", que dirigeix i presenta Sònia Muntanyola cada dia a les 13'15h.

Els principals dubtes dels estudiants es centren en la selectivitat i l'oferta de cicles formatius, tot i que també es resolen incògnites que els alumnes tenen sobre les universitats, la recerca de feina o els estudis en acadèmies privades. Uns dubtes que apareixen als estudiants un cop estan a punt d'acabar la formació obligatoria, amb 15 i 16 anys.

Un dels actes més rellevants serà el 29 d'abril al Centre d'Acció Jove de la Fàbrica Llobet-Guri, on es farà una presentació de tota l'oferta de cicles formatius a l'Alt Maresme, no només de Calella, on hi ha l'oferta de l'Escola Freta, l'IES Bisbe Sivilla i l'Escola Pia.

«Díptic Informatiu»