dimarts, 27 d’abril del 2010

Cloenda del Festimatge

El setzè Trofeu Torretes de fotografia, inclòs al Festimatge 2010, organitzat per Fotofilm Calella, ja té guanyadors. Aquest ha estat el punt final a un festival d'imatge i cinema a Calella que ha omplert de fotografies i pel•lícules el dia a dia d'aquesta ciutat.

El premi d'Honor Trofeu Torretes al millor curtmetratge del certamen l'ha guanyat l'obra Yanindara, de Lluís Quílez, gravat a un campament d'ètnia gitana amb actors no professionals. Després de 2 anys sense poder-se entregar el Premi Especial tema mar, aquest any sí que hi ha hagut una obra mereixedora. És Ona, de Pau Camarasa.

S'han lliurat fins a 15 premis més, entre els quals també destaca el del millor curtmetratge d'un realitzador calellenc o que tracti sobre Calella. En aquest cas el guanyador ha estat Pere G. Ejby i l'obra El Borracho. Josep Maria Colomer, membre de Fotofilm, diu que el jurat ho va tenir difícil per triar la millor obra calellenca.

La votació popular va concedir el seu Premi al curt El momento justo, de Gonzalo Vicendo i Higo Serra. El certamen aquest any ha estat molt renyit i la qualitat de les obres ha estat màxima. Això ha obligat el jurat a entregar també una menció especial a la interpretació del conjunt d'actors de 4 obres presentades al festival.

En cinema i curtmetratges aquest ha estat el punt final al Festimatge 2010. Josep Maria Colomer destaca que ha estat un mes molt intens, de molta feina per Fotofilm, però que el balanç és molt positiu per tota la feina que s'ha fet

La 5ena edició del Festimatge va fer entrega dels premis durant la gala final del certamen. En ella hi va participar el director Josep Maria Forn, o Ventura Duran, guanyador de tres premis Gaudí aquest any a la Gala de Cinema Català. També hi era la directora de l'Acadèmia de cinema català, Laia Fàbregas. Un element també important pel Festival és que a l'entrega de premis s'hi van presentar la immensa majoria dels premiats, encara que fossin de fora de Catalunya i haguessin vingut expressament per un sol dia a Calella a recollir el Premi. Això dóna una gran rellevància al Festimatge de la nostra ciutat.