divendres, 16 d’abril del 2010

Debat sobre la dissolució del Patronat

En relació a la dissolució del Patronat Municipal de Turisme, els partits polítics van refermar-se en les seves postures i CiU i PP hi van votar en contra.

CiU perquè entén que la desaparició de l’organisme s’havia d’haver efectuat tenint ja consensuada amb el sector privat l’entitat que l’ha de substituir. Convergència no troba lògiques les presses i tampoc els va convèncer la resposta donada per part del govern municipal. Montserrat Candini ha dit que "jo crec sincerament que ells fan una racionalització del personal, que el treuen d’un costat i el posen a un altre; però per fer això no cal dissoldre el Patronat. Un ajuntament ben organitzat, ben liderat i ben dirigit, i amb les idees clares, no necessita portar un acord del ple per treure dos persones d’una unitat de treball per posar-les a un altre”.

Oposició frontal del Partit Popular a la dissolució del Patronat Municipal de Turisme. El regidor Josep Maria Vila ho va qualificar d’error i va lamentar que s’hagi deixat el patronat sense competències en matèria de definició d’estratègia turística. En va acusar el govern municipal de qui va dir, a més, que “està fent el joc a part del sector privat que no en volien la continuïtat”. A més ha indicat que “jo sempre he cregut que hi ha un grup o algun que vol ser l’alcalde turístic de Calella. Aquests són els que han estat empenyent que es disolgui una cosa que 40 anys que existeix a Calella i que ha funcionat molt bé".

Des del govern es va indicar que el patronat s’ha quedat obsolet i no encaixa en l’actual macro departament del qual en depenen les regidories de Promoció Econòmica i Turisme. I tampoc va quedar clar que l’aposti sigui la creació d’un nou organisme tenint en compte que l’actual fórmula de col.laboració entre Ajuntament i sector privat pot ser-ne l’alternativa.

La regidora de Turisme, Loida Serrano, ha assenyalat que se senten còmodes amb la cooperació entre la part pública i privada en aquest conveni "i qualsevol entitat de gestió que ens plantegem ha de ser per superar i millorar aquesta comoditat que sentim per ambdues parts. Aleshores hem de buscar el mecanisme si el necessitem, però de moment ens sentim còmodes”.

Per tant, l’equip de govern no posarà presses a l’acord per a la possible creació del nou òrgan de gestió turística, un cop es porten més de 2 anys de converses amb l’ATC per a concretar el model.