dimarts, 20 d’abril del 2010

S'augmenta la recaptació

1.348 euros. Aquesta és la xifra que s'ha recaptat enguany durant la Fira del llibre de segona mà de Calella. Es supera doncs la quantitat de l'any passat que va ser al voltant dels mil euros i que es destina íntegrament a Càritas Calella. Uns diners i una implicació que la responsable d'aquesta entitat solidària, Júlia Liquete, ha volgut agrair de manera especial per als voluntaris i gent que ha fet possible una nova fira.

Recordem que er tercer any consecutiu, els Amics de la Biblioteca de Calella havien organitzat la Fira del llibre de segona mà. És una iniciativa solidària que permet donar sortida i reciclar totes les publicacions que rep l'equipament cultural i que no poden incorporar-se al seu fons bibliogràfic. Les paradetes es munten estratègicament a la plaça de l'Ajuntament per captar l'atenció dels vianants que poden remenar i triar entre llibres de temàtica diversa.

Es posen a la venda al preu simbòlic d'un euro i els diners que es recullen es destinen a una causa benèfica.
La fira del llibre usat és una de les activitats que Amics de la Biblioteca ha incorporat a la seva programació de Sant Jordi, que inicialment consistia en una lectura pública, que es continua celebrant.

Enguany dedicada al 25è aniversari de la mort de Salvador Espriu, el poeta de Sinera; i també al centenari de la publicació de “Les aventures extraordinàries d'en Massagran”, el llibre més conegut i popular de la literatura infantil catalana i obra de Josep Maria Folch i Torres. Va aparèixer per primera vegada a “En Patufet” l'any 1910 i després donaria origen a una sèrie publicada en forma de còmic i en format televisiu.