dimarts, 13 d’abril del 2010

Menys aturats a Calella i més a la comarca

L'atur continua creixent a la comarca del Maresme, però no tan acceleradament com ho feia fins ara. Les dades d'atur corresponents al mes de març indiquen un cert alentiment en l'increment de l'atur. L'anàlisi realitzat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal apunta a un lleuger descens de l'atur a 14 municipis del Maresme, entre ells el nostre. Tot i això continuem amb una taxa d'atur per sobre de la mitjana de la comarca, concretament un 17'95%.



El mes de març s'ha tancat amb 37.410 persones sense feina a la comarca i amb una taxa d'atur del 16,6%. El col•lectiu de dones és el que experimenta una pujada més important. També es detecta un increment de demandants de feina entre els joves que cerquen la seva primera ocupació.

A la nostra ciutat, però, s'apunta un lleuger descens de l'atur, juntament amb Arenys de Mar, Canet, Malgrat, Òrrius, Palafolls, Pineda, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià i Tordera. Tot i aquestes dades per l'esperança, encara hi ha 6 municipis mantenim una taxa d'atur superior a la mitjana de la comarca, Pineda, Tordera, Mataró, Malgrat, Calella i Canet.

Per la banda baixa, no arriben al 10% de taxa d'atur els municipis de Cabrils, Cabrera, Tiana, Teià i Alella.

«Dades Atur Observatori CCM»