divendres, 30 d’abril del 2010

Volien tot tancat

L’associació de botiguers de Calella Centre Comercial ha volgut puntualitzar públicament la seva posició en relació a l’obertura comercial aquest dissabte, primer de maig. Fonts del gremi han assegurat a Ràdio Calella que des d’un primer moment van defensar el tancament de totes les botigues, inclòs les parades del mercat interior i els establiments de l’àrea pròxima. De fet, indiquen, així ho van pactar amb la regidora de Comerç, Carme Campà, en una reunió mantinguda la segona setmana d’aquest mes d’abril.

L’Associació de Comerciants de Calella assegura que va acordar amb la regidora de Comerç que les botigues de la ciutat tanquessin aquest primer de maig; tot i que el mercat setmanal es pogués celebrar. D’aquesta reunió, els representants dels botiguers van entendre que l’Ajuntament de Calella no donaria permís per vendre ni a les botigues del carrer Sant Joan ni a les parades del Mercat. Una autorització que la normativa de la Generalitat de Catalunya determina que ha de concedir, en última instància, l’administració local i no l’autonòmica, tal i com diu la llei 8/2004 sobre horaris comercials.

Una setmana després però se’ls comunica que es concedirà l’obertura al mercat interior i a les botigues del carrer Sant Joan, però no a la resta de comerços del municipi. És llavors, i degut a les múltiples queixes que els responsables de l’Associació de Comerciants van rebre, que el passat dimecres 28 d’abril es van reunir amb l’alcalde Josep Maria Juhé per exposar-li el greuge comparatiu que això representa. Li demanen que, o bé retiri la concessió als establiments de l’àrea pròxima al mercat setmanal i per tant es tanquin totes les botigues; o que aconsegueixi l’obertura a tot el terme municipal. Així ho ha explicat el president de l’Associació de Comerciants-Calella Centre Comercial, Xavier Nogué.

Dimecres, l’alcalde Juhé es posa en contacte amb Comerç de la Generalitat per aconseguir l’excepció que permetrà, finalment, que aquest dissabte estigui permès l’obertura comercial, de 8 del matí a dues de la tarda.

A tot això, el sindicat CNT ha expressat el seu rebuig total a l'obertura dels comerços el primer de maig. Considera que és un atac frontal als drets dels treballadors. Així ho ha dit a aquesta emissora Miquel Muliterno,membre d'aquest sindicat al Maresme.