dimecres, 28 d’abril del 2010

Valoracions de Ponsdomènec

El portaveu de la plataforma Calella Decideix, Xavier Ponsdomènec, ha fet una valoració general sobre la consulta popular sobre la independència de Catalunya celebrada diumenge passat.

Ponsdomènec assegura que han de ser els polítics qui poden convertir en vinculant una consulta per a la independència.

A més, ha indicat que Calella ha decidit, i que només Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament han fet campanya de carrer; cosa que no ha fet Convergència, segons ha destacat Ponsdomènec.

El portaveu de Calella Decideix ha assenyalat "que els que llueixen de dir que són independentistes també ho han de demostrar al carrer i no només als parlaments".

D’altra banda, Ponsdomènec ha contraposat l’actitud de l’acalde de Calella, Josep Maria Juhé, qui va votar a la consulta, amb la de molts altres dirigents socialistes que van optar per no fer-ho, com ara la consellera Montserrat Tura, qui va qualificar la consulta de “simulacre”.

La Plataforma Calella Decideix es mantindrà viva tot i haver-se fet ja el referèndum a la nostra ciutat. Consideren que han fet molt bona feina posant el dret a decidir a l'abast de tothom però que encara queda molt camí per recórrer.

Xavier Ponsdomènech ha dit que els partits polítics actuals s'han de definir clarament en la voluntat o no de fer un referèndum vinculant sobre la independència, i lamenta que es moguin "amb ambigüitat" -ha manifestat-.