divendres, 9 d’abril del 2010

S'aprova el pressupost municipal

L'Ajuntament de Calella va aprovar ahir al vespre, amb els vots de l'equip de govern, format pel PSC i ERC, el pressupost per aquest any que, recordem-ho puja a 19 milions 300 mil euros. El PP va votar-hi en contra i els regidors de CiU s'hi van abstenir.

Aquesta quantitat representa una reducció de 3 milions d'euros respecte als comptes de l'any anterior. El consistori aplica ara un pla d'estalvi. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda va destacar que es treballa des del rigor pel dia a dia en el compliment de la despesa diària. el republicà Jaume Puig considera que els comptes d'aquest any podran ser equilibrats gràcies a un romanent d'anys anteriors de 400.000 euros.

Per la seva banda, l'alcalde, el socialista Josep Maria Juhé, apunta a tres factors que han determinat els comptes d'aquest any: no s'han apujat els impostos, hi ha menys transferències de l'Estat i no hi ha un bon finançament local; una de les assignatures pendents que provoquen una disfunció entre els ingressos, que baixen, i els serveis que es presten, que pugen.

Els 2 grups de l'oposició, CiU i PP, van retreure el retard en l'aprovació dels comptes. Des de Convergència i Unió el regidor Xavier Pedemonte va destacar que és un pressupost poc real. Pedemonte comparteix però la preocupació expressada per Juhé sobre el finançament local, agreujat a Calella pel fet de ser un municipi turístic.

Per la seva banda, el regidor del PP, Josep Maria Vila, va retreure a l'equip de govern ser massa optimista quant als ingressos que espera obtenir aquest any.

Els pressupostos de Calella per aquest 2010 prioritzen sobretot l'Àrea de Serveis Socials. A més, es mantenen les inversions previstes ja que es finançaran a través de subvencions i línies de crèdit.