dimecres, 28 d’abril del 2010

Trobada del truc

Una parella de jugadors canetencs va ser la guanyadora de la 16ena Trobada d’Aficionats al Truc celebrada aquest passat diumenge a Calella. Miquel Almellones i Andreu Fornes van vèncer en la partida final d’aquest jocs de cartes als calellencs Miquel Torrent i Josep Antoni Piqueras.

La feina de recuperació del joc del truc que ve fent l’entitat Gent de Barri de Pequin de Calella està sent compensada. Cada any organitza una trobada d’aficionats i a cada edició s’hi apunten més parelles. Jaume Torrent, un dels membres de l’entitat ha assenyalat que “vam començar amb dotze el primer any i ara ja som 32. En vénen de Tordera, Blanes, Lloret, Pineda, Canet i Calella. I és una trobada que comencem fent un bon esmorzar i després anar jugant. Fem set partides i llavors hi ha semifinal i final”.

Justament la parella de Canet Almellones-Fornes van classificar-se en primera posició. El podi el van completar, en segon lloc, la parella Torrent-Piqueras, i tercers van ser la parella Marsà-Lloveras; tots dos de Calella.

El truc és un joc de cartes que es va popularitzar a València i que tenia molt seguiment en pobles mariners. La Trobada del truc és una activitat que organitza Gent de Barri de Pequín en col.laboració amb l’Ajuntament de Calella i Caixa Laietana.