dimarts, 13 d’abril del 2010

S'obre el refugi del Parc Dalmau

Calella ha tornat a obrir la reixa d’un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil a la ciutat. L’Ajuntament en col.laboració amb el Memorial Democràtic ha restaurat i senyalitzat la construcció situada al Parc Dalmau, una de les tres existents a Calella i que van protegir la població dels bombardejos.

Per aquesta ocasió, s’ha volgut rememorar les vivències dels qui van haver de patir la guerra amb una exposició fotogràfica organitzada pel Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

“Sota terra: refugis i impacte en la societat civil” presenta retalls de la vida dels calellencs durant els esdeveniments bèl.lics que es van produir entre el 1936 i el 1939. Josep Vendrell, secretari de relacions institucionals i de participació de la Generalitat, ha explicat alguns motius pels quals és important que es recuperi el refugi calellenc: "per la voluntat de l'Ajuntament de recuperar la història, recordar-la per evitar que no torni a passar". A més, Vendrell ha recordat que és un exercici de pedagogia democràtica: "s'ha d'explicar als joves que les llibertats i els drets d'ara són l'esforç i la lluita de moltes generacions"-ha dit.

L’exposició s’integra en la programació d’enguany del Festimatge, el Festival de la Imatge impulsat per Foto-Film Calella, i el refugi antiaeri s’estrena com a espai de visita imprescindible per als amants de la fotografia. S’hi podrà entrar de forma gratuïta els caps de setmana. Dissabtes al matí, a més, l’organització ofereix visites comentades.