dimecres, 7 d’abril del 2010

Mocions del Calella Decideix

Al ple d'aquest dijous al vespre s'hi discutiran també dues mocions que hi presenta la Plataforma Calella Decideix, organitzadora de la consulta popular sobre la independència el dia 25 d'Abril. Concretament s'entren dos textos que es votaran per separat. El motiu és que el primer, de caire més polític i que insta a la participació, serà aprovada previsiblament només per CiU i ERC i amb l'abstenció del PSC. Però en canvi la segona moció, que demana que l'Ajuntament faci cartes anunciant la consulta a tota la ciutadania, serà aprovada també amb el vot afirmatiu dels socialistes.

El primer document vol esdevenir un reconeixement a les entitats i associacions que conformen la plataforma i fer una crida a la ciutadania a participar i reconèixer el dret a fer servir la infraestructura municipal com qualsevol altra entitat de la ciutat. La primera moció també demana que el Parlament promogui un referèndum a tot el país i fent pressió perquè es posicionin en aquesta qüestió als seus programes electorals. La segona moció demana que l'Ajuntament enviï a cada ciutadà una carta on s'exposi el dia de la consulta, els horaris els tres col•legis electorals i els documents que cal portar per poder votar. La previsió és que els dos textos s'aprovin, un amb més suport que l'altre, tal i com ha explicat Xavier Ponsdomènech, portaveu de la Plataforma.

Ponsdomènech ha dit que el Partit Popular votarà en contra de les dues mocions ja que no han respost a la crida que els va fer la Plataforma per participar en la redacció de les dues mocions.