dimecres, 28 d’abril del 2010

S'ha acabat el joc

“Game Over” és el títol del programa de prevenció d’accidents que l’Institut Gutmman de Badalona porta als centres escolars de Catalunya per sensibilitzar als joves de les tràgiques conseqüències que comporta, per exemple, conduir sota els efectes de l’alcohol o practicar esports de risc sense adoptar les mesures de protecció necessàries. La campanya arriba aquest mes de maig als centres educatius de Calella.

Prendre’s les conductes de risc com un joc a vegades pot tenir un final tràgic. Aquest és el missatge de la campanya “Game Over que la regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella porta a les escoles de la ciutat i que, de fet, pren el fil a l’anterior programa de prevenció de lesions medul.lars i cerebrals “Stop al cop” que també havia desenvolupat l’Institut Guttman.

La campanya de sensibilització s’adreça als joves perquè ells constitueixen un grup de població que pateix molts accidents, sobretot de trànsit. En poden resultar afectacions del sistema nerviós central, provocant paraplègies o tetraplègies; o traumatismes craniencefàlic, que poden alterar les funcions superiors i conductuals.

L’objectiu del programa és aconseguir que els joves adoptin mesures de prevenció, tal i com ha explicat Margaret Llahuet, tècnica d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella.

Amb les sessions, els monitors propicien el debat entorn als accidents, les seves causes i la manera de prevenir-los: “a Calella ho concretem a 3r d’ESO i Cicles Formatius. El 5 de maig comencem pel Bisbe Sivilla, al Freta com que també anem als Cicles Formatius hi anem el 12 i el 19 de maig; i s’acaba amb Escola Pia el 26 de maig” -ha indicat Llahuet.

A Catalunya es produeixen, cada any, al voltant de 560 nous casos de lestions medul.lars i traumatismes a causa d'accidents de trànsit, esportius, laborals o fortuïts. Per evitar- los, l’Institut Gutmman recorda que no s’han de prendre drogues o alcohol si s’ha de conduir, i que cal respectar les normes de circulació, els estops o els límits de velocitat.