dimarts, 13 d’abril del 2010

Gala de curtmetratges

A Calella continuen les activitats programades en el marc del Festimatge, el festival de la imatge i el cinema que impulsa Foto Film Calella. Diumenge, entre altres, es va celebrar la Gala matinal de cinema curt.

Aquest diumenge es van estrenar diversos curtmetratges realitzats per autors calellencs i cursetistes dels tallers de cinema de Foto Film Calella. Ha estat una feina intensa durant els últims mesos per als 12 alumnes que enguany han participat dels tallers de cinema.

El públic assistent a la gala, que es va fer a la Sala Mozart, van poder veure el curt “El borracho” de Pere G. Ejby; “Els colors de la vida”, de Neus Ciurana, entre d'altres. Tant Ejby com Ciurana tenen experiència en la creació de curts.

En el cas de “Els Colors de la vida”, la idea va sorgir durant un viatge en avió. Neus Ciurana ha explicat que en un primer moment volia fer un curt absurd i sense argument.

Durant la gala d'ahir diumenge també es va projectar el curtmetratge “Els fantasmes de les golfes” elaborat per alumnes del curs 2008-2009 i “Hipòcrites”, amb guió de Jordina Turón, que ha participat al curs aquest any.

Recordem que els tallers de cinema de Foto Film Calella combinen sessions teòriques amb pràctiques. Els alumnes aprenen les característiques del llenguatge cinematogràfic i fan una aproximació a la història del cinema.