dimecres, 7 d’abril del 2010

Demà es votarà el pressupost municipal

19 milions 300 mil euros. Aquesta és la xifra consolidada a la que puja el pressupost de la corporació municipal de Calella per aquest 2010. Uns comptes que és previst que s'aprovin demà dijous durant el ple ordinari que es celebrarà a l'Ajuntament a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Els comptes municipals per aquest 2010 han estat complicats de quadrar segons ha reconegut a Ràdio Calella el regidor d'Hisenda, Jaume Puig. La dificultat ha vingut principalment per 2 motius: En primer lloc perquè les ordenances fiscals, ja aprovades, no s'han apujat. En segon lloc, perquè hi ha hagut una reducció del 20 per cent de les transferències de l'Estat, el que representa un milió d'euros menys per a les arques municipals. Jaume Puig ha avançat que les partides socials són prioritàries i qualifica amb aquestes paraules "ajustat, restrictiu i amb molt de control de la despesa corrent" el pressupost d'aquest any.

Els comptes municipals d'aquest 2010 també registren baixes d'entre un 5 i un 10 per cent en algunes partides menys significatives. En qualsevol cas, el capítol d'inversions es manté ja que aquestes es financien a través de subvencions i també préstecs bancaris.

Jaume Puig ha explicat que enguany el pressupost de la corporació municipal es porta a aprovació més tard ja que s'han hagut de fer estudis des de diferents àrees per tal de reduir despeses. El regidor d'Hisenda ha destacat la comprensió que hi ha hagut per part dels partits de l'oposició, sobretot CiU.