dilluns, 12 d’abril del 2010

Xerrada sobre el càncer colorectal

La sala d'actes de l'Ajuntament Vell de Calella va quedar absolutament petita per a tots aquells que van assistir a la xerrada organitzada per l'entitat Oncolliga, de lluita contra el càncer.

Conferència sobre la malaltia en aquells casos que afecta el colon i al recte. El doctor Pere Puig i Gris, cirurgià de l'Hospital Sant Jaume de Calella, va exposar aspectes i diagnòstics del càncer colorectal, amb molta informació al voltant de la prevenció.

Puig va dir que "sobretot el fet de tenir sang a la femta, encara que pot ser per altres causes, que hi hagi un canvi en la deposició....una anèmia, per exemple, tot això són factors que poden conduir a la presència d'un càncer de colon".

Després de la conferència, es va obrir el torn de preguntes dels assistents, qui van dirigir qüestions i també dubtes al doctor Puig. Moltes elles anaven enfocades a què fer amb els fills si a la família hi ha antecedents d'aquesta malaltia. Puig va manifestar que el que cal "és tranquil•litzar una mica la gent".

Al final de la xerrada Oncolliga va aprofitar per tornar a fer una crida a la participació a la cursa que es va fer ahir diumenge a Barcelona a benefici de la lluita contra el Càncer de Mama, l’anomenada “Cursa de les Dones”.