dimarts, 6 d’abril del 2010

Volen tornar

La Setmana Santa turística a Calella ha acabat a Calella de forma plàcida. No s’han repetit els incidents que en els últims anys havien provocat els participants a la trobada de joves universitaris anglesos arribats a la ciutat amb motiu del Calellafest. Aquest any no han vingut però l’operadora turística que munta aquesta estada, en teoria esportiva, ha temptejat el terreny per tornar. La resposta de l’Ajuntament de Calella ha estat clara i rotunda. No compta amb el seu beneplàcit.

Calella ha dit un no rotund al que els responsables municipals consideren “turisme de borratxera”. El regidor de Governació, Jaume Palet, ha explicat que l’organització de la trobada d’universitaris anglesos que s’ha traslladat aquest any a Salou ha plantejat tornar a Calella al 2011. En la reunió mantinguda la setmana passada i en la que també hi era present l’alcalde Josep Maria Juhé, el govern local va advertir que no es tolerarà el comportament incívic dels joves anglesos. Amb tot, Palet reconeix que l’Ajuntament no pot prohibir-ne el retorn a Calella.

Palet en declaracions a Ràdio Calella ha manifestat que “aquesta gent venen a beure, a beure i a beure, i no fan res més que això. Ja els vam dir a la reunió que aquest model no el volem a Calella. Si ells volen venir a Calella, podran venir a Calella perquè ningú els ho pot prohibir. Però nosaltres tenim una ordenança de civisme i actuarem amb la màxima contundència possible aplicant la normativa si veiem aldarulls al carrer".

Missatge de rebuig clar de l’Ajuntament de Calella al model turístic implícit al Calellafest, associat a l’alcohol i la disbauxa. Una percepció que difereix de l’expressada pels responsables turístics de Salou, on aquesta passada Setmana Santa s’han allotjat prop de 4.500 joves.

Palet ha dit que "aquest any que no els hem tingut, estem tenint una Setmana Santa molt tranquil.la, potser ha vingut molt aviat aquesta Setmana Santa, a finals de març, però no hem tingut els problemes de l’any passat”.

Només en destrosses en mobiliari urbà i senyalització, l’Ajuntament de Calella va comptabilitzar danys per valor de 2.000 euros. També es van obrir diversos expedients sancionadors a les discoteques incloses al pack turístic que contractaven els joves anglesos.