divendres, 30 d’abril del 2010

Els sindicats criden ara a la mobilització

Els principals sindicats obrers a Catalunya, la UGT i CCOO fan una crida als ciutadans perquè surtin al carrer i es manifestin a alguna de les 5 concentracions de treballadors que s'han convocat per demà, dia 1 de maig, a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. Són moltes les reivindicacions que es plantegen en aquest primer de maig, sobretot pel que fa a drets socials i laborals, a més de defensar també l'autogovern de Catalunya i la importància de l'Estatut per crear un model social més just, cohesionat i solidari.

Els sindicats qualifiquen aquest any de “dur, difícil i complex” i tant UGT com Comissions s'han unit a la Confederació Sindical Internacional per reclamar un nou ordre financer mundial.

En l'àmbit estrictament laboral els dos sindicats majoritaris a Catalunya asseguren que per a fer front a la crisi no cal retallar pressupostos ni despesa social, sinó que cal destinar més esforços a reactivar l'economia i generar ocupació. Per fer-ho els sindicats proposen mantenir els estímuls fiscals, reforçar els serveis públics d'ocupació, potenciar la formació i reduir la contractació temporal. Ho ha explicat Miquel Muliterno, del sindicat CNT.

Les organitzacions sindicals consideren també necessària una reforma del sistema fiscal que qualifiquen de cada cop més injust i insuficient. Proposen recuperar l'import de patrimoni sobre les grans fortunes, augmentar els impostos de les rendes altes i impulsar un veritable pla de lluita contra el frau fiscal, l'evasió d'impostos i l'economia submergida.

Els sindicats aprofitaran també la diada de l'1 de maig per demanar als partits polítics que no utilitzin la immigració amb finalitats electoralistes, en clara referència als pamflets del PP de Badalona o la moció dels populars als Ajuntaments per denunciar immigrants irregulars detectats al Padró.