dimecres, 14 d’abril del 2010

Rebaixes de sou

CiU de Calella demanarà destinar un 5% del sou anual que cobren els seus regidors a l'oposició per destinar-lo a Càritas. Segueixen així el mateix exemple que Artur Mas, líder de la federació convergent, que en una entrevista a TVC explicava que el primer que farà si presideix la Generalitat serà baixar-se un 10% el seu sou.

A la nostra ciutat els regidors de CiU han demanat abaixar un 5% el sou dels regidors. Una proposta que neix al darrer ple, quan el govern va entrar una petició per reduir el salari de l'alcalde un 2%, cosa que són 79 euros al mes. CiU considera que és un gest necessari i els seus regidors, tot i la retribució menor que tenen pel fet d'estar a l'oposició, demanen la reducció d'un 5% del seu sou i que l'import global anual vagi a Càritas Calella. Per fer-ho els cal assessorament tècnic i jurídic i per això presenten una carta a l'Ajuntament preguntant què cal fer pen aquest cas, tal i com ha explicat el regidor Xavier Pedemonte a aquesta redacció.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Maria Juhé, ha valorat positivament que CiU demani una reducció del seu sou, però ha explicat que l'Ajuntament no ho podrà tramitar perquè els Pressupostos ja estan tancats i aprovats, només amb la reducció del seu 2%. Hauran de ser els regidors a títol personal i individual els que donin diners a Càritas.

Els diners que CiU deixi de cobrar serviran a Càritas per poder tirar endavant les seves accions solidàries, com el menjador social, entre altres.