dijous, 22 d’abril del 2010

La festa de Sant Jordi

Vint entitats de Calella participaran a la Fira del llibre i de la Rosa 2010 que ha preparat l'Ajuntament per la Diada de Sant Jordi a la Plaça de l'Església Entre elles hi serà també aquesta emissora, Ràdio Calella, amb programació en directe des del carrer al llarg del dia.

Les paradetes i estands de les entitats es muntaran a la plaça de l'Església. Davant la portalada del temple hi haurà les paradetes d'Oncolliga, l'associació Nous Catalans i la llibreria Cervantes. La plataforma Calella Decideix tindrà també un espai destacat al vèrtex de la plaça, i a la cantonada de l'església hi serà Ràdio Calella.

Davant nostre, estands de l'àmbit educatiu, com l'Escola Pia i el Freta, a més de la Creu Roja. Al lateral de l'església s'hi situarà la plana política amb paradetes d'ERC i CiU, a tocar de l'associació cultural Preclarium, la Fundació Vivint i el grup Pa Vi i Moltó. La part central de la fira estarà ocupada per la llibreria El Faristol. A la vessant nord-est de la plaça hi haurà l'estand de l'escola Salicrú, els voluntaris i amics de l'Hospital i l'associació Marpi. L'IES Bisbe Sivilla, Natalie Horn i l'Agrupació de persones sordes del Maresme ocuparan l'espai estaran sota els arbres de l'entrada del portal xic. La regidora de Cultura, Pilar Rocafort, ha indicat que tot l'ambient es concentrarà al lloc habitual.

Les previsions meteorològiques són pessimistes, si més no de cara al matí. Diuen que pot ploure, però la regidora ha explicat que no està previst fer la festa enlloc més que no sigui al carrer, ja que Sant Jordi és una Diada que no es pot concebre dins un espai tancat.

Les paradetes estaran muntades al llarg de tota la jornada i seran l'escenari de parelles regalant-se la rosa i el llibre, o bé per famílies passejant i gaudint de la festa del patró de Catalunya.