divendres, 9 d’abril del 2010

Vots anticipats

Aquest divendres la plataforma Calella Decideix!, organitzadora de la consulta popular sobre la independència de Catalunya comença la recollida de vot anticipat. Qualsevol veí de Calella podrà dipositar ja el seu vot a les meses que la plataforma distribueix per a la ciutat des d'ara i fins al 25 d'abril. Seran meses a punts i hores concretes, per captar vots en sectors específics.

Un d'aquests sectors concrets on la plataforma vol incidir i captar el seu vot és la gent jove. Per posar-los fàcil el fet de votar serà Calella Decideix! qui s'acosti als instituts a l'hora de sortida de les classes. Divendres, per exemple, aniran a buscar vots a l'Escola Pia, i més endavant al Freta i a l'Institut. Del 12 al 17 d'abril es podrà votar al local de la plataforma, al carrer Ànimes 50. El dia 16 seran al pavelló i a La Muntanyeta. El mateix dia buscaran també el vot a la zona on es concentra més immigració a la ciutat. Gent de Barri de Pequín farà vot anticipat el 17, quan la plataforma també estarà davant la piscina. El dia 18 es farà un vermut popular amb escriptors al Passeig de Mar. Per Sant Jordi trauran la mesa al carrer a la plaça de l'Església, aprofitant la Diada.

Segons el portaveu del moviment, Xavier Ponsdomènech "la motivació és anar a buscar un 10% del total de vots que tindrem a la consulta".

Ponsdomènech ha reconegut que l'optimisme és màxim de cara a la participació. El portaveu de la plataforma ha avançat on hi haurà els col•legis electorals: "un serà a la Plaça de la Constitució número 1 que és l'Ajuntament Vell. L'altre és a Balmes 145, i a Amadeu 55. Tothom podrà exercir el seu dret a vot i manifestar-se en sí, no o blanc. La gent només s'haurà de preocupar de portar el DNI o un empadronament qie certifiqui que és ciutadà de Calella".

El vot anticipat es posarà dins un sobre més gran, on s'hi adjuntarà un document que acrediti la residència a Calella.