dilluns, 26 d’abril del 2010

Sí a la independència

Un atac informàtic a 2 dels servidors de Decidim.cat van fer que a hores d'ara encara no es coneguin els resultats definitius de la consulta sobre la independència que s'ha fet aquest diumenge 25 d'abril a Calella. En total es van emetre 2992 vots, dels quals 609 van recollir-se per vot anticipat.

Per evitar qualsevol tipus de duplicitat i a l’espera de validar-se 855 sufragis, és a dir una tercera part, el 93’63 per cent es va mostrar a favor de la independència i el 3’97 en contra. Hi va haver un 2’10 per cent dels vots en blanc i un 0’28 per cent de nuls. La participació va ser del 18'92 per cent del cens, que incloïa les persones empadronades a Calella majors de 16 anys.

Xavier Ponsdomènech valorava els resultats provisionals dient que els vots del sí "no eren cap sorpresa" mentre que pel fa que fa referència als pocs vots del no va manifestar que "és un complot que ha quedat palès i no és culpa de ningú".

Per la seva banda, l’alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé ha lloat la feina feta per la plataforma Calella decideix si bé ha reiterat que la via que ell i el seu partit defensen passa per la defensa de l’Estatut. En aquest sentit, va destacar que a Calella hi ha sensibilitats diferents i que "cal treballar per trobar punts de consens".

La portaveu del principal grup de l'oposició, Convergència i Unió, Montserrat Candini ha felicitat la plataforma Calella Decideix per sacsejar la consciència de la societat civil, d'on ha partit la consulta i ha parlat de "respectable resultat" tenint en compte que no era una convocatòria oficial. També ha indicat que encara cal fer molta pedagogia sobre la independència.

El president de la federació Comarcal d'Esquerra Republicana, Andreu Francisco, ha assegurat que s'avança amb les consultes i es va normalitzant el debat sobre la independència del país.
ERC també ha felicitat a totes les plataformes convocants de les consultes populars sobre la independència aquest 25A.

Entre avui i demà se sabran els resultats definitius a Calella.