dijous, 23 de desembre del 2010

Activitats infantils per Nadal

La regidoria de comerç i l'Associació de Comerciants Calella Centre Comercial han preparat un seguit d'activitats d'animació infantil per aquest Nadal. Bones i divertides propostes que s'han fet coincidir amb el període de vacances escolars.

El Pare Noel ja ha visitat Calella i s'ha passejat per l'eix comercial però ens farà una segona visita aquest dijous 23 de desembre. Els nens el podran veure i acostar-s'hi d'11h a 13h i de 18h a 20h.

Passat Nadal, l'altra jornada assenyalada de les festes és el dia dels Sants Innocents, el dimarts 28 de desembre. Els nens i nenes podran participar de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 en un taller de confecció de llufes d'innocents que es realitzarà a la plaça de l'Església. Al costat, s'hi muntarà una altra activitat: en aquest cas un taller de globoflèxia, l'art de crear figures amb globus.

Pels últims dies de l'any, dimecres i dijous 29 i 30 de desembre respectivament, diversos personatges d'animació infantil s'encarregaran d'amenitzar el passeig i les compres a Calella. Ens els podrem creuar pels carrers del centre comercial durant la tarda, de 18h a 20h, i també els dies 2 i 3 de gener.

La música serà l'eix conductor d'una de les activitats programades per l'últim dia de l'any, el 31 de desembre. Es realitzarà un taller de confecció d'instruments musicals a la plaça de l'Església de 2/4 de 12 a 13h.

I un cop acomiadat el Pare Noel o el caga tió, segons sigui tradició a cada casa, toca preparar la recepció a Ses Majestats els Reis de l'Orient. I justament el dia 31 de desembre farà la seva primera visita a Calella el Patge Reial. Al matí, d'11h a 13h, serà al Mercat Municipal, des d'on recollirà les cartes que els nens i nenes han escrit als reis Melcior, Gaspar i Baltasar demanant-los joguines i regals. El Patge Reial ha pogut fer un forat en l'apretada agenda que té aquests dies, per tornar a recollir cartes al Mercat el 4 i 5 de gener.

Al llarg d'aquestes dues setmanes d'activitats nadalenques, s'ha organitzat un concurs de dibuix infantil per a nens i nenes d'entre 3 i 9 anys. Els que hi vulguin participar han de portar els seus dibuixos al Mercat Municipal i aquests s'exposaran en uns murals que quedaran instal·lats fins el pròxim 15 de gener. Aquell mateix dia es farà el lliurament de premis d'aquest primer concurs de dibuix infantil nadalenc.