divendres, 3 de desembre del 2010

La llista de la Sindicatura de comptes

Molts ajuntaments catalans s'exposen a no poder rebre subvencions ni transferències del govern català fins que no hagin presentat a la Sindicatura els comptes municipals del 2009.

Aquesta és la conseqüència de la llei de la sindicatura aprovada aquest any i que imposa com a requisit haver passat comptes amb la Generalitat abans de rebre ajudes i transferències.

No és el cas de Calella que ja va presentar a mitjans d'octubre els comptes corresponents al 2009 davant la Sindicatura. Uns comptes que es van aprovar per ple el 7 d'octubre, tal i com ha explicat a Ràdio Calella, el regidor d'Hisenda, Jaume Puig. Puig ha afegit que posteriorment la Sindicatura va demanar que s'enviés documentació extra del patronat de l'Hospital, referent al pressupost, uns comptes però on l'Ajuntament no hi participa, només forma part del consorci.

Sigui com sigui la publicació de la llista dels municipis que no han retut comptes amb la Sindicatura ha aixecat polèmica ja que molts d'aquests consistoris sí que han lliurat els comptes del 2009 tot i que si falta documentació o hi ha alguna incidència, es considera com si no s'hagués presentat.

Segons la llista emesa per la Sindicatura hi ha 447 ajuntaments que encara no han presentat els comptes. Molts ajuntaments han expressat la seva queixa com el d'Arenys de Mar o Premià de Mar, que surten a la llista tot i haver presentat els comptes. En qualsevol cas, de la comarca només l'Ajuntament de Santa Susanna no ha presentat ni els comptes del 2008 ni del 2009. El seu alcalde però ha destacat que el seu govern farà els deures.