dijous, 9 de desembre del 2010

Els diners per a Foto Film, arribaran a temps

El president de Foto-Film Calella confia en rebre abans d'acabar l'any els 50 mil euros de subvenció del Pressupost General de l'Estat d'aquest 2010.

Joaquim Sitjà ha explicat que aquesta és la garantia que s'ha donat a l'entitat. Així ho ha dit en declaracions a Ràdio Calella: "Hem fet gestions, hem estat investigant en quina situació estava aquest problema, i ens han assegurat i promès que tindríem els diners al llarg d'aquest mes de desembre. Concretament la senyora Montserrat Candini va fer gestions personalment a Madrid i li van donar garanties que a mitjans de desembre tindríem els diners. La subvenció va anar a un departament que no era el correcte i quan se'n van adonar ho van anul·lar i esperar un altre Consell de Ministres per aprovar-ho. Ja sabem que tot té el seu procés i ara estem en una situació econòmica problemàtica i s'ha anat retardant".

La subvenció es destina a finançar la despesa del Festimatge celebrat el passat mes d'abril, del qual un 90% del cost s'ha pagat mitjançant el crèdit bancari que van contractar personalment alguns membres de l'entitat cultural. Així ho ha revelat Sitjà: "nosaltres vèiem que no era correcte que els subministradors i proveïdors que ens fan uns preus molt ajustats perquè és una iniciativa que reverteix a Calella, s'esperessin quatre o cinc mesos a cobrar. Llavors l'entitat va decidir fer un crèdit personal perquè l'entitat no té patrimoni. Així s'ha pogut pagar gairebé un 90% del que es va pressupostar".

Per a l'edició del 2011 del Festimatge, el president de Foto-Film Calella ha indicat que hi ha una partida compromesa per part de l'Ajuntament de Calella i que ajustaran el pressupost i la programació del festival en funció d'aquesta i d'altres possibles recursos econòmics provinents principalment de la publicitat. Sitjà ha explicat que, fins que no es resolgui la subvenció d'aquest 2010, no tenen intenció de tornar a demanar subvenció al Ministeri de Cultura.