dilluns, 20 de desembre del 2010

El pressupost al ple

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Calella acomiadarà l'any 2010 amb una sessió ordinària del ple municipal, que tindrà molt de contingut. 14 punts es porten a debat, dels quals en destaca la cessió dels terrenys ocupats per l'Hospital Sant Jaume de Calella a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, dins el procés d'extinció de l'Organisme Autònom Local de l'hospital.

L'altre tema a ressenyar és el projecte de pressupost municipal per al 2011, que com els avançàvem fa uns dies puja als 17 milions 663 mil euros, el que representa un descens de l'1,7% respecte l'actual.

Ajustat i real. Aquestes són les dues paraules que el regidor Jaume Puig ha utilitzat per definir el projecte de pressupost del 2011. S'han aplicat mesures restrictives en quant a la despesa per ajustar els números en un any en què ha baixat la capacitat d'ingressos per impostos i taxes.

Així, es redueixen els dos conceptes en un 1'7%, tot i que els efectes no seran perceptibles per als ciutadans. “L'estalvi s'ha aplicat en petits percentatges a cada regidoria, en conceptes que es poden controlar", ha explicat el responsable d'Hisenda.

Amb tot, l'afectació serà mínima i, en general, totes les regidories podran gestionar un pressupost similar a l'actual. On sí es fa notar és en el programa d'inversió que es queda en un import total de 996.000 euros. Són inversions petites de les diferents regidories però la més important és la sala de dansa que es vol habilitar a la Fàbrica Llobet-Guri -davant les antigues dependències de la Policia Local- que acollirà totes les entitats que fan dansa a la ciutat”, ha avançat Jaume Puig; un projecte quantificat en 250.000 euros. L'altre inversió destacada serà el projecte d'ampliació de l'espai de vestidors i oficines de la zona esportiva de La Muntanyeta, per la qual es destinaran 200.000 euros.

El paquet d'inversions està condicionat al tancament de l'actual pressupost. L'Estat prohibeix acabar-lo amb números vermells i dur a terme projectes d'inversió en l'exercici vinent. Puig espera no arribar a aquesta situació: “Estem revisant totes les factures i vam fer un escrit a les regidories perquè pràcticament deixessin de produir a partir del 15 de desembre, per així traspassar l'activitat al pressupost del 2011 i avançar la liquidació de l'actual”, ha afegit.

El regidor d'Hisenda i Règim Intern ha assegurat que el projecte de pressupost té totes les garanties per arribar a finals d'any, sigui quin sigui el govern sortint de les eleccions de la pròxima primavera. Jaume Puig ha dit que l'actual deixarà l'ajuntament sanejat.