dimarts, 14 de desembre del 2010

Inversions en Obra Pública i Urbanisme a Calella

L'Ajuntament de Calella ha invertit poc més d'11,5 milions d'euros en Obra Pública i Urbanisme, en els últims tres anys i mig. Aquesta és la valoració, en xifres, de l'acció de govern en matèria d'urbanisme que van fer divendres passat l'alcalde Josep Maria Juhé i el regidor d'Urbanisme, Josep Torres, en la xerrada organitzada per l'entitat Amics de Calella.

Els dos màxims dirigents socialistes dins el govern municipal van tenir l'oportunitat de repassar, al detall, tots i cadascun dels projectes executats en l'actual mandat. A més, van exposar que del total de la inversió, gairebé 9 milions d'euros s'han pagat a través de subvencions i que només s'hi han destinat 2'7 milions d'euros del pressupost municipal.

'Calella comença a notar la transformació profunda de la ciutat'. Són les paraules que l'alcalde Josep Maria Juhé va dirigir als assistents a la xerrada, després que el regidor Josep Torres detallés els principals projectes que s'han realitzat a la ciutat des que mana l'actual govern municipal.

En total 25 actuacions urbanístiques i d'obra pública, començant per la restauració de l'edifici de l'Ajuntament Vell i la seva transformació en equipament cultural, en el qual s'hi han invertit prop de 650.000 euros.

Les partides destinades, sense discernir la procedència dels diners -si són municipals o d'altres administracions i, per tant, s'inscriuen dins el paquet de subvencions-, van dels 24.000 euros per a la construcció d'una rampa d'accés al Pavelló Municipal del Parc Dalmau als 4'9 milions d'euros per al cobriment i posterior urbanització de la Riera Capaspre, obra emblema del govern municipal. Entremig, partida per a les obres d'instal·lació d'una sala, oficines i vestidors al Centre de Tecnificació del Tennis Taula (246.000 euros), per a l'habilitació d'un camp de gespa artificial de futbol-7 a la Muntanyeta (301.000 euros), les remodelacions del carrer Romaní (159.000 euros), de l'Escoles Pies (224.000 euros), del Jovara (356.000 euros), o del carrer Sant Joan i Església, amb pressupostos de 849.000 euros i 880.000 euros respectivament.

S'han fet actuacions de renovació i ampliació de voreres, amb un cost de 645.000 euros, als carrers Indústria, Monturiol, Balmes, Moragas, Cervantes, Jovara, Costa i Fornaguera i Àngel Guimerà. En l'asfaltat dels carrers, el govern hi ha destinat 87.000 euros; i les actuacions a la Fàbrica Llobet-Guri han consistit en la creació de dos bucs d'assaig musical (56.000 euros) i el condicionament d'aules de formació (44.100 euros). S'ha ampliat el cementiri municipal dels Pins de la Creu (511.847 euros) i la llar d'infants municipal el Carrilet (329.088 euros); i s'ha urbanitzat l'entorn de la nova caserna de la Policia Local (199.251 euros) creant-hi una nova plaça d'ús públic.

Altres actuacions destacades són la construcció del vial lateral de la carretera Nacional II (291.019 euros) o la remodelació del passeig dels Eucaliptus (285.000 euros). En procés es troben els projectes de l'Aula Museu del Far (226.000 euros) o la reforma de l'Oficina de Turisme (49.000 euros).

Un cop fet el repàs, el públic va preguntar als responsables municipals evidenciant que els temes vinculats a mobilitat, aparcament i inundacions de carrers són els que més interessen.