dijous, 9 de desembre del 2010

Arriba el Vencem-la

La Fundació Catalana d'Esclerosi Lateral Amiotròfica ha editat el primer número d'un butlletí informatiu que té per títol “Vencem-la”. És de fet un joc de paraules on es ressalta les lletres ELA. Tindrà periodicitat semestral i l'objectiu bàsic és informar i donar a conèixer les activitats que es fan des de la fundació a través d'entrevistes, notícies i articles d'opinió.

Serà, segons el president de la fundació, Enric Maria Valls, un instrument per mantenir informats els afectats d'ELA i els seus familiars i també els més de 200 col·laboradors que donen suport econòmic perquè la fundació pugui tirar endavant. Aquest primer número és també una declaració d'intencions sobre l'ideari de la Fundació ELA, tal i com ha explicat Enric Maria Valls.

En aquest primer número del Vencem-la també es parla d'un dels projectes d'investigació més importants i ambiciosos per a la fundació, el que realitza el neuropatòleg Isidre Ferrer. El projecte vol incidir en l'estudi de la causa de la malaltia, amb l'objectiu de trobar possibles dianes terapèutiques o diagnòstiques.

Al primer número del Vencem-la també podem llegir que l'entrador del FC Barcelona, Josep Guardiola s'ha convertit en membre d'honor de la Fundació o una entrevista amb la coneguda actriu Sílvia Abril. Hi ha un apartat destacat per a la recerca i la investigació.