dimarts, 14 de desembre del 2010

Flashmob de l'Escola Pia per la Marató de TV3

Un grup d'alumnes de secundària de l'Escola Pia de Calella ha realitzat una flashmob per a la Marató de TV3 d'aquest diumenge, dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Una manera alegre i divertida de col·laborar i participar en la iniciativa solidària més important de Catalunya. Es tracta d'un vídeo musical en el qual els alumnes calellencs realitzen una coreografia de la cançó 'Seré feliç' inclosa en el disc de la Marató 2010 i amb la que Susanna Bey versiona la mítica 'I will survive' de Gloria Gaynor.

El video es pot veure per Internet al web de l'Escola Pia, i als perfils del centre educatiu a youtube i facebook. Però diumenge s'emetrà per TV3 en el decurs del programa especial de la Marató, als voltants de l'hora de la sobretaula.

Alumnes de segon, tercer i quart d'ESO de l'Escola Pia, acompanyats d'algunes mestres, han ballat al ritme del 'Seré feliç' com a acció de suport a la Marató de TV3 d'aquest 2010, que vol recaptar fons per a la investigació científica de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Un cant a l'esperança enregistrat al pont de fusta del Passeig Manuel Puigvert, amb la platja, el Far i les Torretes de Calella de fons. Des que el vídeo es va penjar a Internet ha tingut més de 500 visites comptabilitzades, però diumenge el veurà moltíssima més gent. 'Divendres vam tenir la gran sorpresa que, des de TV3, ens van comunicar que la flashmob havia estat seleccionada per emetre's' ha confirmat la coordinadora de la Unitat de Suport a l'Educació Especial (USEE) de l'Escola Pia, Asun Coll, qui ha afegit que 'segurament es veurà a partir de les 16h'.

La flashmob ha estat realitzada per una dotzena d'alumnes, dos dels quals pateixen una lesió medul·lar. Ells reben el servei de la USEE de l'Escola Pia i que disposa, a més, de suport clínic. Es tracta d'un recurs per a facilitar la integració i la inclusió dins l'escola ordinària, que atén alumnes de diferents perfils i patologies amb resultats positius. 'L'objectiu és treballar les habilitats socials, les estratègies i emocions, i tots els aspectes que contribueixen al desenvolupament personal per adquirir suficient autonomia', ha explicat Coll. Gràcies al treball de la unitat de suport, alguns alumnes han pogut ampliar la seva formació en d'altres centres educatius i han accedit a realitzar pràctiques a l'Ajuntament de Calella.

L'Escola Pia és l'únic centre educatiu de la població que disposa d'una USEE.