dimarts, 28 de desembre del 2010

Balanç polític de l'any 2010

A tres dies per acomiadar el 2010 i donar la benvinguda al nou any, els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Calella han fet un exercici de projecció de futur de la ciutat, a molt curt termini. Què n'esperen del 2011 després d'una etapa marcada per la crisi econòmica i les seves nefastes conseqüències a diferents nivells? Això és el que hem volgut que responguin els representants polítics.

Convergència i Unió, la força majoritària a l'Ajuntament de Calella i principal partit de l'oposició, apel·la a la il·lusió i l'esforç col·lectiu per superar la crisi econòmica; tal i com recalquen que ells han intentat fer aquest 2010 exercint una oposició constructiva. Amb tot, per la portaveu Montserrat Candini, el 2010 serà recordat per la seva cara més amarga: "és la quantitat d'aturats, la quantitat de botigues que han tancat i que no hi ha perspectives que puguin obrir. La crisi ha estat absolutament dramàtica. Esperem que el 2011 ens porti major confiança i il·lusió i d'entrada major compromís per part de CiU de tirar endavant una ciutat que sempre ha sigut ciutat de referència en molts àmbits però que malauradament en aquests últims anys s'està apagant la seva pròpia llum".

El Partit dels Socialistes de Catalunya entén que la crisi ha fet aflorar el millor de la societat calellenca i que això és el que s'ha de tenir en compte a l'hora de fer balanç del 2010, perquè sens dubte és la línia que caldrà seguir en els pròxims dotze mesos. Esforç, dinamisme i emprenedoria. Així ho entén el secretari d'organització dels socialistes calellencs, Emili Pérez: "si en situacions tan complicades com les d'aquest 2010 hem fet una Calella més dinàmica i maca, no hi ha dubte que aquest mateix esforç i optimisme i amb la responsabilitat dels governants al capdavant ho aconseguirem també al 2011. Tenint en compte que és un gran any de grans reptes i molta feina que gaudiran els ciutadans".

En un context de clares dificultats econòmiques, tant el PSC com la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya, socis de govern, apunten que tenir les finances municipals sanejades serà una garantia perquè la ciutat continuï prosperant. La candidata republicana a l'alcaldia, Cristina Gómez, assegura que sota aquesta premissa la ciutat té camí per recórrer: "amb grans restriccions s'han aconseguit fer actuacions dirigides a les persones encaminades a millorar la qualitat de vida o ajudar les famílies amb més dificultats com a nivell d'infraestructures: la millora de la riera o la pavimentació del carrer Sant Joan. De cara al futur almenys des d'ERC ens plantegem el treball des de la proximitat amb propostes ambicioses perquè Calella es posicioni com a ciutat moderna i cohesionada".

L'horitzó de futur no arriba a ser negre pel Partit Popular de Calella, però sí d'un color gris fosc. El regidor Josep Maria Vila veu poc marge de millora en la situació general del país i de la ciutat, on cada cop hi ha més famílies amb dificultats fins i tot per cobrir necessitats essencials com menjar: "si som realistes i malgrat que no sigui el moment de donar missatges negatius, fa una certa basarda pensar en l'any que ve per una cosa elemental: es congelen les pensions, és molt difícil que augmentin sous més aviat hi ha el perill que tanquin empreses, i per altra banda anuncien pujades de corrent i combustible. A més l'Ajuntament de Calella no ha tingut cap tipus de consideració amb l'IBI que serà una bona garrotada per a moltes famílies". Tot i aquestes males perspectives, el PP convida a la serenitat i a les ganes de treballar d'aquells que poden per donar una empenta i afrontar el 2011 amb millors condicions.