divendres, 24 de desembre del 2010

Concentració per defensar el català

Un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre davant l'Ajuntament de Calella per mostrar el seu suport a la llengua catalana i, especialment, a la seva presència a les escoles, arran de les tres sentències del Tribunal Suprem en què insta al Govern de la Generalitat a considerar el castellà llengua vehicular a l'ensenyament obligatori juntament amb el català.

La pluja va fer que la concentració, convocada pel grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament i la plataforma Calella Decideix Independència, s'hagués de fer al porxo del consistori. Entre els concentrats hi havia diversos regidors de l'Ajuntament i l'alcalde de Calella.

Durant la concentració es va llegir un manifest en què es destaca que aquesta és, segons els republicans, la primera afectació directa de la retallada de l'Estatut. A més, al manifest també es pot llegir que atès que el català és la llengua pròpia de Catalunya, no s'acceptarà cap agressió en contra d'ella ja que l'objectiu és la seva extinció.

Arenys de Mar, Arenys de Munt, Mataró o Pineda de Mar van ser altres poblacions on es van fer concentracions en defensa de la llengua catalana.