divendres, 3 de desembre del 2010

UGT en contra de les mesures de Zapatero

Un centenar de delegats sindicals joves d'UGT, sobretot d'empreses de la comarca, han participat durant dos dies a una jornada de reflexió i debat a l'Hotel Vila de Calella. Alguns dels joves delegats eren d'empreses del grup Inditex, com Berska i Oysho. El tema principal de conversa han estat les darreres reformes econòmiques i laborals impulsades pel govern central. Unes mesures que, segons UGT, van en la direcció equivocada.

La trobada ha coincidit justament amb l'anunci del president del Govern, Jose Luís Rodríguez Zapatero, de retirar l'ajuda de 426 euros als aturats de llarga durada que deixen de cobrar la prestació econòmica. El sindicat tampoc veu amb bons ulls la privatització dels aeroports de Barajas i el Prat. Consideren que són els únics que generen benefici a l'Estat, un guany que ara repercutirà en empreses privades. Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, ha indicat que el govern s'equivoca amb aquestes mesures.



Les conclusions de la trobada van anar a càrrec de Chakir el Homrani, portaveu nacional de l'Avalot, la branca juvenil d'UGT. Va indicar que a tota la trobada es va respirar un punt de desesperança per les mesures antisocials que està aplicant el Govern de l'Estat, però alhora es va reforçar la seva motivació per canviar la dinàmica i millorar la situació dels treballadors amb polítiques que realment els afavoreixin

Des d'UGT es va fer una crida a participar a una manifestació convocada per al dia 18 de desembre a la Plaça Urquinaona de Barcelona, i van assegurar que el camí de les mobilitzacions continuarà fins que el Govern entengui que la majoria de la societat està en contra d'aquestes polítiques.