divendres, 17 de desembre del 2010

Els beneficis dels tancats per a gossos

L'Ajuntament de Calella es planteja instal·lar més tancats per a gossos, després dels bons resultats que està donant el que hi ha al passeig dels Eucaliptus; una zona verda paral·lela a la via del tren gairebé a tocar de Pineda de Mar.

En aquest espai els animals poden anar deslligats sense destorbar el descans i el lleure dels altres usuaris del passeig que s'acaba de remodelar. S'hi ha habilitat una nova àrea infantil i s'ha arranjat l'àmplia zona natural repleta d'arbres i plantes medicinals.

Es va posar al passeig dels Eucaliptus com a prova i l'acollida que està tenint és, segons l'Ajuntament de Calella, més positiva de la que es pensava. Aquests tancats on els propietaris de gossos poden deslligar-los i deixar-los córrer i jugar s'han convertit en un clar espai de convivència, que es complementa a la perfecció amb els altres usos que té el passeig. A més, ha contribuït a eradicar els problemes de comportament incívic.

L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Juhé, comenta que “ha baixat exponencialment la gent que portava gossos deslligats. També dins aquest espai hem posat un dispensador de bosses per recollir les defecacions i això ha permès endreçar l'espai”.

Ara la idea és traslladar aquesta primera experiència en d'altres punts estratègics de Calella on complementi els usos lúdics que tingui l'entorn. Juhé ha concretat que aquests espais podrien ser “al voltant de la Fàbrica Llobet-Guri, a la zona de la plaça Conrad Prat on a més tenim moltes peticions de propietaris de gossos. També estem pensant al Parc Dalmau que és una altra ubicació on hi van molts propietaris; i finalment hauríem d'intentar trobar un espai a la zona dels apartaments Codina o la zona més turística”.

En tots els casos, els tancats per a gossos hauran d'estar enmig d'un espai verd.