dimecres, 22 de desembre del 2010

Dia de Loteria de Nadal

Tothom pendent avui del Bombo de la Loteria de Nadal. Serà dia avui d'escoltar els nens de Sant Ildefonso amb la seva peculiar cantarella dictant els números que tindran premi en el sorteig. Tothom espera que li caigui la grossa, i per això han apostat al número que més els ha agradat. Moltes són les supersticions i les manies, tantes com jugadors hi ha. A Calella es van comprar números fins ahir a la nit.

Aquest any la venda de dècims de Nadal ha funcionat per màquina i per això es podien adquirir butlletes fins les passades 12 de la nit. No és la única novetat, perquè aquest any el sorteig es farà al Palau de Congressos de Madrid, després de 47 anys fent-se a la Seu del carrer Guzman. A la nostra ciutat el ritme de venda de dècims ha estat alt fins a última hora, tal i com ha explicat Irene Garcia, de l'administració Roldan.

Les supersticions estan a l'ordre del dia. Hi ha qui juga el mateix número cada any, o busquen alguna xifra relacionada amb una data especial, un gran esdeveniment. Irene Garcia comenta que aquest any els últims resultats de l'equip de Pep Guardiola hi tenen alguna cosa a veure.

Mai a la història ha acabat la grossa amb tres 5 seguits. Sí que ho ha fet en 25.444, 25.888, 35.999 i 55.666. En tota la història de la Loteria només dos números han repetit amb la grossa de Nadal. El 15.640 i el 20.297. Curiositats d'aquest gran sorteig que posa les administracions de Loteria en “temporada alta” i generen el màxim volum de negoci de tot l'any.

Qui sap si el destí té reservat un gran regal per a l'administració 2 de Calella, la Roldan, que podria tancar les seves portes l'any 2011. Ho ha avançat Irene Garcia al imaginar què passaria si avui ve un delegat de Loteries i Apostes de l'Estat i col·loca el Cartell de “Venut aquí” al seu aparador.

Sigui com sigui, molta gent tornarà a resignar-se avui a repetir la frase “almenys tinguem salut” un cop comprovin que cap dels seus dècims i participacions correspon amb els que cantaran els nens de San Ildefonso.

Ràdio Calella els ofereix un seguiment especial durant tot el matí.