divendres, 24 de desembre del 2010

CiU acusa Torres de vendre fum

CiU continua demanant al govern de Calella que presenti documents oficials quan assegura que es tiren endavant projectes "sensibles". Ja ho va fer amb el nou hospital i ara amb l'Escola Doctor Carles Salicrú, de la que en vam tenir notícies de la setmana passada arran d'una reunió en la que s'hauria iniciat el procés perquè l'Ajuntament de Calella es faci càrrec del projecte que, en tot cas, seria finançat pel govern de la Generalitat.

Convergència i Unió acusa el govern municipal de Calella de "vendre fum" quan parla de la nova Escola Doctor Carles Salicrú. La portaveu Montserrat Candini retreu al regidor d'Educació i Ciència que digués, entre altres coses, que entre gener i febrer de 2011 es podria signar el conveni perquè l'Ajuntament assumeixi la gestió del projecte i que esperava que el nou govern de la Generalitat mantingui les línies estratègiques del Departament d'Educació.

Una confrontació dialèctica que es va viure en l'últim ple quan, adreçant-se al regidor Torres, la portaveu de CiU va indicar que el nou govern català no podrà oposar-se al projecte perquè no consta en cap document. Al marge de criticar la lentitud i en certs moments desorientació amb què s'han dut a terme les gestions, Candini va qüestionar la fórmula de transferència i cessió del projecte, tenint en compte la dèbil situació econòmica del govern de la Generalitat: “la Generalitat de Catalunya té una situació financera molt difícil, no hem d'oblidar que han emès bons. S'està prometent una escola quan la capacitat pressupostària és molt dèbil. Demanem que no venguin fum i no parlin de l'escola Doctor Carles Salicrú per no generar falses expectatives fins que portin el conveni signat pel Departament d'Educació”-va afirmar Candini.

Convergència i Unió va referir-se al document d'acords per a la construcció de nous equipaments educatius de l'últim consell del Govern d'Entesa per demostrar que el nou centre que s'ha de construir a Calella no hi figura.