dijous, 23 de desembre del 2010

Concentració en defensa del català

La secció local d'Esquerra Republicana de Calella ha convocat per avui dijous a les vuit del vespre una concentració en defensa de la llengua catalana davant de l'Ajuntament. La concentració es produirà després que el Tribunal Suprem dictés ahir tres sentències en què, atenent-se a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut -on la llengua deixava de ser "preferent" a les administracions públiques-, demana al govern que s'atengui al nova situació i l'insta a considerar també el castellà llengua vehicular de l'ensenyament obligatori, junt amb el català.

Per tant, i segons els republicans, s'anul·laria el sistema d'immersió lingüística. Així ho ha indicat Cristina Gómez, la nova cap de llista d'ERC per a les municipals del 2011 en declaracions a aquesta emissora qui defensa que el català continuï sent la llengua vehicular a l'escola i sigui llengua de cohessió social.

Amb aquestes sentències, el Govern de la Generalitat haurà de modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà com a llengua vehicular al costat del català a totes les escoles. Textualment, la sentència diu que “el castellà ha de ser també llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori”, és a dir, fins als 16 anys, el final de la ESO.