dimarts, 21 de desembre del 2010

Reunions pel nou Salicrú

L'Ajuntament de Calella està disposat a assumir el projecte de l'Escola Salicrú per avançar-ne la construcció. La proposta feta pel Departament d'Educació s'entreveu com la fórmula més ràpida i segura de tenir la nova escola de primària com a molt tard l'any 2014. Així ho ha anunciat el regidor d'Educació i Ciència de l'Ajuntament de Calella, Josep Torres, qui aquests últims dies ha intensificat les reunions amb tècnics del Departament, a les que també hi han pogut assistir membres de l'Associació de Mares i Pares del centre.

L'Ajuntament de Calella prendrà la drecera en el projecte de construcció de la nova Escola Doctor Carles Salicrú. Sap que si depèn del Departament d'Educació, els tràmits de la pròpia administració poden trigar anys en resoldre's i, per això, s'acull a la proposta de fer-se càrrec del projecte. A finals de la setmana passada es va adreçar la demanda formal a Educació i, a partir d'aquí, sembla que el procés avançarà amb prou rapidesa. “El director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació ens ha comunicat que entre gener i febrer podríem signar el conveni, i que de cara al 2011 es destinaria una partida de 300.000 euros per a la redacció del projecte", ha declarat el regidor d'Educació, Josep Torres. Segons aquesta previsió, Educació traspassaria la primera anualitat per fer front a la construcció de l'equipament l'any 2012 i, tenint en compte que es planteja com una obra biannual, podria estar finalitzat al 2013.

La nova escola de primària, de dues línies, comptarà amb un pressupost d'entre 5 i 5,2 milions d'euros, que finançarà el Departament d'Educació. És la inversió tipus per un centre d'aquestes característiques tot i que els terrenys -al costat de l'accés a l'autopista C-32- sobre els que s'ha projectat l'Escola Doctor Carles Salicrú tenen pendents pronunciades. Aplanar-les podria encarir-ne el cost i, en cas de superar la partida assignada, seria l'Ajuntament qui hauria d'assumir la desviació. No és una possibilitat que preocupi en excés al govern municipal de Calella perquè entén que, amb la situació del sector de la construcció, podrà negociar el cost de les obres a la baixa i, amb el diferencial, afrontar els treballs de condicionament dels terrenys. "Estem seguint les últimes licitacions de carrers i edificis i la disminució (sobre el cost inicial) és d'entre el 15 i el 20%", ha indicat Torres.

En cas que Educació accepti i l'Ajuntament es faci càrrec del projecte, no caldria tenir l'informe favorable del Departament de Patrimoni sobre els terrenys en qüestió. Un extrem que podria haver perllongat encara més el procés.

El regidor Torres assegura que el projecte de la nova escola es troba al final del procés i al 'punt de maduració'. En quant al canvi en el govern de la Generalitat, espera que no influeixi en les línies estratègiques del Departament d'Educació.