dimecres, 22 de desembre del 2010

Pressupost aprovat

L'Ajuntament de Calella ha aprovat el pressupost municipal per a l'any que ve amb els vots a favor de l'equip de govern, PSC i ERC, i amb el vot en contra de CiU. L'únic regidor del PP, l'altre partit de l'oposició, no va assistir al ple i, en començar la sessió, l'alcalde va llegir un escrit on Josep Maria Vila excusava la seva absència.

El pressupost consolidat amb els organismes autònoms i societats mercantils de Calella es situa al voltant dels 19'3 M€. L'equip de govern va presentar uns comptes qualificats de restrictius, on la davallada dels ingressos es manté i el nivell de despesa corrent es redueix d'un per cent.

El grup municipal de CiU va votar en contra dels comptes del 2011 tot i destacar que són realistes. Va destacar-ne dos aspectes determinants: l'increment de l'IBI i el decrement en la despesa del servei de recollida selectiva de la brossa. El convergent Xavier Pedemonte va retreure a l'equip de govern la nul·la possibilitat de participar en l'elaboració del pressupost d'un any electoral.

Des d'Esquerra Republicana, el titular d'Hisenda, Jaume Puig, va mostrar-se sorprès pel vot en contra de CiU. En tot cas, va subratllar que el pressupost se cenyeix a les necessitats de Calella.

Per la seva banda, des del PSC, l'alcalde, Josep Maria Juhé, va respondre als retrets de CiU recordant-los que si volen participar en el pressupost també ho han de fer, abans, quan s'estableixen les ordenances fiscals.

En el capítol d'inversions, destacar que es situen al voltant d'1,3 M€, dels quals 966.000 euros són a compte del pressupost municipal. Per a fer-los efectius, l'Ajuntament recorrerà a l'endeutament. Entre els projectes més destacats hi ha l'acondicionament de sales de la Fàbrica Llobet-Guri, la reforma dels vestidors de la zona esportiva de la Muntanyeta, el projecte d'obertura del Mercant Municipal, la renovació de carrers i altres actuacions que es faran en diferents instal·lacions i serveis municipals.